dimecres, 3 de febrer del 2016

La Cantina mexicana

Em sembla que encara no us havia recomanat cap restaurant mexicà malgrat que fa molts anys que s’han establert per tota la geografia catalana. Es fa difícil de parlar-ne d’un en concret, perquè n’hi deu haver molts de bons, entremig d’altres més mediocres, així que m’he decidit per la Cantina mexicana, al barri de la Sagrada Família, que fa pocs mesos ha obert també  a Les Corts.
El xef, Victor Berkelaar que fa anys que es va establir a Barcelona, ens ofereix una cuina de qualitat: no és tan fàcil fer un bon guacamole, cal una bona matèria primera i servir-lo amanit amb el picant just.
A banda de quesadillas, tacos (el vegetal és genial), nachos, enchiladas i altres plats tradicionals menys populars com els chilaquiles verds i vermells, la cochinita (porc  adobat) o el chamorro (vacú cuinat molt lentament), hi trobem també una tonyina als tres pebres feta com si fos un tataki al punt just de cocció i una salsa amb mel impressionant, uns ceviches (en versió aguachile) molt ben marinats. En definitiva, crec que tant si us agrada la cuina mexicana, com si no l’heu provada massa, hi hauríeu de fer una visita. S’adapten als nostres gustos i serveixen les salses més o menys picants per separat. De postres hi destaca un pastís de tres llets (condensada, natural i quallada) difícil de trobar, que, tot i que per mi em resulta molt dolç, és altament apreciat.
Pel què fa a la decoració, cal dir que no es passen gens de folklòrics, l’ambient és ben acollidor i el servei també, molt amable i disposat a explicar-vos tot allò que no sapigueu. Ah! I, a banda de cerveses mexicanes i bons tequiles, els més nostrats hi trobareu la barcelonina Moritz (clara i epidor).
Avís final, veig en el seu facebook que els dies de futbol posen una tele, o sigui que caldrà tenir-ho en compte, segons els gustos de cadascú.

c/ València, 427
08013 Barcelona, Tel. 936676668
c/ Taquígraf Garriga, 89
08029 Barcelona, Tel. 932778949
https://www.facebook.com/LaCantinaMexicana