divendres, 19 de febrer del 2016

Més Maxs

 Cada any ens fem ressò en aquesta secció dels Premis Max de Teatre. Acaben de fer-se públiques les nominacions de la XIX edició, i són indiscutiblement representatives del teatre que es fa tant a Madrid com a Barcelona. Vull dir que podrien convertir-se en millor espectacle "El curiós incident del gos a mitjanit" del Manrique, o "Vilafranca" del Casanovas, o "El rei Lear" del Pascual, o "El público" del Rigola  o "L'Art de la comèdia" del Lluís Homar. Queda ben lluny, per tant, la polèmica d'edicions passades.

Consultar la llista és un exercici interessant, tant per fer balanç del que hem vist durant l'última temporada, com per repescar espectacles que no vam veure (ja sigui perquè se'ns van escapar o perquè es presentaven lluny de casa). D'aquests, a la llista, n'he trobat un que val la pena destacar i que, a més, es pot veure al Teatre Lliure de Gràcia des d'aquest passat dimecres i fins el 28 de febrer:"La piedra oscura".

Per si us animeu, us diré que està nominat a: Millor espectacle; Millor autoria; Millor direcció escènica; Millor actor progatonista; i encara dues categories tècniques. Que és un gran èxit del Centro Dramático Nacional l'any passat; treball de fi de curs d'un alumne, Alberto Conejero, de dramaturgia de l'Escola de Teatre de Madrid; trobada de dos personatges en una presó amb la presència de Federico García Lorca. Amb tot plegat tracto de transmetre l'entusiasme amb el que companys de Madrid me l'han recomanat. 



1 comentari:

Hermínia ha dit...

L'hem vist al LIURE de gràcia, ens ha emocionat.