dimecres, 2 de març del 2016

Badaloní de tota la vida

Badaloní de tota la vida, aquest és en Santi Hoyos, un empresari del sector de la restauració, o potser millor, un agitador gastronòmic (com el va definir en Pau Arenós). Fa més de 25 anys va inaugurar el bar de copes Mudanzas i el 2012 el Bar Àngel, tots dos als Born, i dels que us parlaré un altre dia, ara us vull recomanar la seva aventura més recent: L’Estupendu, a la platja de Badalona, perquè l’hivern és càlid i s’ha d’aprofitar.

Va obrir l’any passat, després de l’estiu, ja que no vol ser un restaurant de temporada, de fet us recomano que hi aneu abans no comenci la calor i la sorra s’ompli de gent, així gaudireu molt millor de la vista i aparcareu sense cap problema. Després podeu fer un passeig fins al cap de vall del pont del petroli i fer-vos una foto al costat del mico de l’Anís del mono.

En Santi va descobrir el local tancat dels Banys Pleamar i l’ha convertit en un restaurant amb essència marinera on l’arròs constitueix el centre de l’oferta (en J.D. Turrón, nascut i format al Delta de l’Ebre, n’és el responsable) i una llarga llista de bons plats per compartir, el millor acompanyament. Dos bons amics d’en Santi, en Joan Carles Ninou (el Xampanyet) i en José Varela (Grup Varela) col·laboren en aquesta iniciativa afegint la seva expertesa per combinar tradició i bon fer, destaquen els aperitius, el suquet de pescadors amb bacallà, les croquetes de sípia o el tataki de tonyina a la brasa. El preu hi posa la cirereta a tot plegat: els vins es troben entre els 10 i els 20 euros, els arrossos entorn dels 17, els plats per compartir entre 5 i 12, només l’entrecot de “Rubia” gallega passa una mica dels 20.

Tel. 933 84 83 64   http://estupendu.com/