Ja fa més d'un any
que en Pau Cortina ens parlava en
aquest mateix blog del cinema Texas, i ens remarcava que ofereix l'oportunitat
d'allargar la vida a pel·lícules que després d'un pas apressat per les
cartelleres val la pena que tinguem ocasió de veure si en el seu moment, quan estaven d'estrena, no
ho vam poder fer.
Un equilibri que
arriba amb l'acceptació d'un mateix i de l'altre, i amb la capacitat de gaudir
i contemplar la natura - no per reiterada deixa de ser magnífica la fotografia
dels cirerers en flor - i, encara més, amb la capacitat d'escoltar què ens
diuen les coses.
Naomi
Kawase, la directora, seguint la línia que ja mostrava en anteriors
pel·lícules com "Aguas tranquilas", hi ha desplegat lirisme i
sensibilitat i dóna una lliçó de vida, ensenyant que per fer uns deliciosos doraiakis - una mena de pancakes farcits d'anko (melmelada
de fesols bermells), que són el dolç favorit de molts japonesos i també de Doraemon
- el component més important de la recepta és l'interès i l'amor que es
disposen en la feina. Un interès i un amor que, ben segur, ella mateixa ha
disposat en la direcció de la pel·lícula, raó per la qual us recomano que la
veieu.
També és una bona
raó per anar-hi l'excel·lent interpretació que Kirin Kiki fa del personatge de Tokue, l'àvia que fa meravelles amb
les seves mans.
Si quan heu acabat
la pel·lícula us venen ganes de provar els doraiakis,
podeu fer-ho a la pastisseria Takashi Ochiai. Els fan deliciosos. Entendreu la fal·lera dels
japonesos i d'en Doraemon. Proveu el de melmelada de fesols, però no us perdeu
el de te verd.
Si voleu tastar
l'altre menjar que s'esmenta a la pel·lícula, l'okonomiyaki, una mena de crep
amb diversos farciments, originari d'Hiroshima, podeu fer-ho al Restaurant Rio Teppan. Tampoc us decebrà.
Okonomiyaki (a Rio Teppan)
1 comentari:
Aquesta és una excel·lent combinació de dos seccions del Blog: PANTALLES I RADAR GASTONÒMIC. D'això se'n diu treball en equip!
Publica un comentari a l'entrada