dissabte, 2 d’abril del 2016

Madame Marguerite

Acaben d’estrenar una pel·lícula francesa força interessant. Es tracta de “Madame Marguerite” del director Xavier Giannoli a qui, la veritat, no coneixia fins ara. És una història singular que ens explica la vida d’una dona aristòcrata i molt rica que té una grandíssima passió per la música i el cant. Vol ser una gran cantant d’òpera malgrat que té unes facultats tant limitades que ho fan gairebé impossible. Els seus mitjans econòmics i el seu entorn social li permeten fer algunes actuacions en representacions privades i fins i tot intentar alguna  actuació en cabarets i teatres d’òpera que resulten fallides. Ningú, ni el seu marit,  s’atreveix a dir-li la veritat i mantenen la seves fantasies malgrat en constant ridícul de les seves actuacions.  

El personatge està inspirat en una milionària americana Florence Foster Jenkins que als anys vint va viure una experiència similar a Filadelfia. És curiós també que el director hagi triat per la protagonista el nom de Marguerite Dumont, que s’assembla molt al de l’actriu que va interpretar el paper de cantant d’òpera a la pel·lícula “Una nit a l’ òpera” del Germans Marx i que es deia Margaret Dumont; semblaria massa casualitat...  D’altra banda és curiós que actualment el director Stephen Frears i l’actriu Meryl Streep estiguin preparant un film amb una història similar.

En la pel·lícula la situació es produeix en un ambient aristocràtic en el període dels anys vint després de la primera guerra mundial i es retraten molt bé els ambients de l’època i els singulars personatges, tant de l’aristocràcia com de la bohèmia que envolten la Marguerite. L’actriu que la interpreta, Catherine Frot fa un paperàs extraordinari molt ben secundada pel marit, el majordom i la resta de secundaris.

Per passar una molt bona estona, sobretot els aficionats a la música i al cant.