divendres, 20 de maig del 2016

Vida i miracles dels Comediants

Fins a finals d'agost es pot veure al Palau Robert l'exposició "Comediants. Inventors d'un nou llenguatge". És una ocasió per recórrer mitjançant vídeos, imatges, màscares, decorats i vestuari, els 44 anys de trajectòria d'aquesta companyia teatral. La trajectòria impressiona per la seva creativitat i varietat. Els comediants no entenen de gèneres, i s'han atrevit amb el teatre, la música, el circ i l'òpera, utilitzant tot tipus d'espais com a escenaris, sobretot el carrer. Tampoc tenen fronteres, i és sorprenent la projecció internacional que han aconseguit, molt més important del que es podria pensar.

L'exposició explica bé els orígens de la companyia i els seus referents, com el "Bread and Puppet Theatre" que durant els anys 60 al Regne Unit va recuperar el teatre de marionetes. En la mateixa línia els Comediants van alimentar-se del folklore local de capgrossos, gegants, dimonis i cercavila per crear un llenguatge propi i universal a la vegada. També desvetlla que la companyia ha estat una escola important de teatre català, pels que van passar, en els seus inicis, intèrprets com Imma Colomer, col·laboradora de Prova i error, Anna Lizaran o Fermí Reixach.

L'exposició és una bona oportunitat de recordar alguns dels seus "hits", com la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, i de conèixer-ne d'altres. Podeu començar fent un recorregut per l'exposició guiat pel propi Joan Font en aquest vídeo de Barcelona Televisió: http://www.btv.cat/alacarta/rtic-1/44900/


2 comentaris:

carme ha dit...

Fantàstic. Hi aniré!!!

Colomiki ha dit...

L'he vist i la recomano a tothom. Quina feinassa que han fet, quanta creativitat, imaginació, energia... encomanant alegria pel mon. M'ha impactat. He recordat com va començar i com s'ha fet de gran i important.La quantitat d'artistes que han participat. Son molt GRANS els COMEDIANTS!! Han fet gran el teatre també... podria parlar-ne molta estona però ho deixo aquí.