dimecres, 1 de juny del 2016

El VINITUS

“Més que vins”, diu el seu lema, i certament, tot i que en tenen una bona oferta, el què destaca a Vinitus és la qualitat del producte que ofereixen en forma d’entrepans, tapes i racions a uns preus que farien sospitar el contrari.
El cas és que, a suggeriment del nostre editor, vaig entrar amb cerca curiositat a aquest local farcit de turistes però també d’autòctons, situat en una de les zones més cèntriques de la ciutat. No es pot reservar, per tant cal esperar a la porta – sembla que sol estar sempre ple -, però cal dir que ben aviat vàrem poder seure a la planta que dóna al carrer i que és molt agradable. Hi ha un menjador a la planta de sota, que tot i no tenir finestres també es veu prou acollidor (em van comentar que hi solen posar a famílies i a grups).
Dit tot això, hi afegeixo el meu més sincer entusiasme per aquest bar-restaurant, tant per la qualitat de la seva cuina, com per l’amabilitat del seu personal multinacional. Podien haver optat per oferir un producte passable per a clients passavolants i en canvi han apostat per productes frescos elaborats de forma senzilla però suculenta a preus molt ajustats, especialment tenint en compte que estem al bell mig de Barcelona.
Els propietaris saben el què es fan, no en va porten molts anys en el negoci amb locals com la Cerveceria Catalana, la Flauta i el Ciutat Comtal. El VINITUS l’havien obert al centre comercial l’Illa Diagonal, però l’any passat el van traslladar prop dels seus altres negocis i, tot i que en el tram de carrer on està situat hi ha una bona competència, sobretot pel què fa a la truita de patates (hi acaben d’obrir també el “Lateral”, de la cadena madrilenya del mateix nom), els barcelonins superen el repte amb nota. No només la truita, en el seu punt just de cocció, sinó les carxofes en diferents textures fresca i tendre, les gambes, el foie, l’arròs amb llamàntol o fins i tot el “pinxo” anomenat “remena” i que té una barreja d’enciam, pernil i maionesa, estaven boníssims, això sense esmentar les torradetes de Santa Teresa, el pa de pessic de pastanaga o el mil fulls de fruïts vermells. En definitiva, no passeu de llarg, espereu una mica i gaudiu-ne.


Consell de Cent, 333
08007 Barcelona
Telf: 93 363 21 27
Obert cada dia, de 12 del migdia a 1 de la matinada


2 comentaris:

Clara ha dit...

Boníssim!!!

Josep M.Cortina ha dit...

Ratifico plenament l'opinió de la nostra crítica. No és fàcil trobar tan bona primera matèria i sobretot tan bon servei a tan bon preu com a VINITUS