divendres, 10 de juny del 2016

Quan el terrat és l'escenari

El passat mes d'octubre ens referíem aquí, a propòsit de l'obra "Ventura", al fenomen emergent de fer funcions en domicilis particulars ("Teatre a casa"). Ara que arriba el bon temps ens toca parlar d'una derivada estiuenca d'aquesta modalitat: el cicle "Terrats en cultura". Com el seu nom indica, es tracta d'una programació de música, dansa i teatre en terrats de vivendes que els mateixos propietaris cedeixen generosament. Enguany se celebra ja la 4a edició, amb un dinamisme envejable, tant pel que fa als espais com per les propostes escèniques.

L'Hermínia, col·laboradora gastronòmica d'aquest bloc, em parla entusiasmada de l'experiència d'apuntar-se a un espectacle sense saber exactament on serà (no es comunica fins poc abans), de descobrir espais nous i vistes sorprenents de la ciutat al capvespre, i fins i tot d'un petit tast ofert pels organitzadors. També agraeix al Festival haver conegut artistes que sense iniciatives com aquesta probablement li haurien passat desapercebuts. 

Consultant la progamació d'enguany es pot veure clarament com el festival s'ha anat consolidant, perquè ara ja acull artistes que comencen a tenir un nom i treballen també en sales del circuit comercial de Barcelona. Pel què fa al teatre, és el cas dels joves dramaturgs/directors, Ivan Morales, Marc Rosich o Jordi Oriol (dirigit pel Xavier Albertí). O en el cas de la música, del nou grup de Yacine Benet, amic d'aquest bloc: "Yacine & the Oriental Groove". Podeu trobar més informació i la programació detallada (que s'allarga fins a l'octubre) aquí: Terrats en cultura.


2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Llegint el post acompanyat de la música de Biel Ballester Trio a un terrat de la Plaça Real.

Hermínia ha dit...

Josep M. Potser has anat al terrat del D.O.? Aquesta setmana també hi ha activitats als terrats dels hotels, m'ha semblat, però, que ja no ofereixen el menú de tapes i Inèdit que subvencinaven els de la Damm, oi?