divendres, 9 de setembre del 2016

Per on començar?

Aquest dilluns es va emetre per TV3 la gala d'inauguració de la nova temporada teatral: "S’aixeca el teló". Conduïda pel pallasso Guillem Albà, va ser un show fresc i lleuger per atraure la gent cap als teatres, animant-los a trobar-hi emocions i entreteniment, en el millor sentit de la paraula. La gala, però, no va pretendre presentar les novetats de la cartellera, tasca probablement impossible si considerem la quantitat d'espectacles que s'estrenaran i es recuperaran. 

Però com que molts teatres ofereixen fórmules d'abonament de temporada i els espectadors s'avancen a comprar les entrades amb antelació, aquí ens atrevirem a fer un petit tast d'espectacles que, segur, valdran la pena. Primer, Boscos, la tercera peça de la trilogia de Wajdi Mouawad que La Perla 29 i Broggi van encetar amb Incendis (obra que precisament arribarà a Madrid dirigida per Mario Gas a l'Abadía). Després, la reedició del muntatge de Fabià Puigserver de Les noces de Fígaro, al Lliure, 27 anys després i dirigida per Lluís Homar. I, per què no, Molt soroll per no res, la versió musical que Àngel Llàcer va muntar al TNC la temporada passada i que torna per seguir omplint la sala gran. També caldrà capbussar-se a les programacions de teatres més petits, com l'Akademia o la Villarroel, on sempre és fàcil trobar-hi propostes atractives.

I per si a Barcelona no tinguéssim prou oferta, també s'acaba de presentar la programació del Festival Temporada Alta, que com cada any se celebra a Girona duran la tardor. En parlarem en calma més endavant, però ara us deixem amb l'espot de promoció que han preparat i que, com la gala de TV3, reivindica el teatre com a forma d'entreteniment. Una petita joia.


5 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Un festival que promet, com sempre, i un video promocional que és, no una petita joia, sinó que com a curt trobo que és una veritable obra mestra.

jordi ha dit...

Comparteixo l'anterior comentari i començo a triar abonaments.

Carme Bh ha dit...

Boníssim el curt! Gràcies, Clara, no l'havia vist
Jo ja tinc els meus abonaments
Ah! Us animo a fer-vos de l'associació d'espectadors de La Perla 29, AsocPerla. Per 29 eurets l'any podreu gaudir d'assajos oberts, pre estrenes i moltes activitats al voltant dels espectacles, organitzat per un petit col·lectiu d'espectadors

Clara ha dit...

Moltes gràcies per la recomanació Carme!
Justament avui anem a la presentació de la temporada de La Perla 29.

Anònim ha dit...

El vídeo és molt molt bó. No l'havia vist abans. Gràcies.
6Q