dimecres, 5 d’octubre del 2016

"Au port de la lune", el bon bistrot francès.

Ja fa anys vaig descobrir “Au port de la lune” aleshores ubicat a la plaça Sant Galdric, al costat mateix de la Boqueria, amb un menjador amb altell i pis, on setmanalment s’organitzaven sopars gastronòmics “de germanor”. El juliol de 2012 va haver de tancar, però un any més tard va reobrir al carrer Pau Claris, prop d’altres referents francesos.

Ara, la fotografia emmarcada de Serge Gainsbourg ja no presideix l’entrada, però continua estant present al menjador interior per recordar-nos que l’amor existeix, i aquí sobretot , l’amor a la bona cuina, que des dels seus inicis - ja fa més de 20 anys - persegueix amb diverses iniciatives, el seu propietari, en Guy Monrepos, originari de Burdeus.

Aquest gastrònom és un activista del bon menjar; continua anant setmanalment al Migdia francès a comprar els millors productes entre les especialitats de la zona (patés, ostres, vi, formatges) que arriben a taula amb una factura impecable.

Disposa d’un menú de migdia (11,50€ i un altre de nit i cap de setmana (15€), amb una immillorable qualitat-preu, que completen una carta curta però pensada. Ofereix una bona selecció de vins, aigua tractada -gentilesa de la casa - com al país veí, mentre que un cartell ens anuncia que no hi ha Coca-Cola, ni n’hi haurà.

Pel què fa als plats no podeu deixar de provar el bistec tàrtar amb tots els seus ingredients ben mesurats acompanyat d’un puré de patates melós, com només els francesos saben fer. El puré també acompanya a la Bavette, poc cuita, “sagnant”, com a mi m’agrada, i que es desfà a la boca, i... amanides amb ou poché, o amb Gratton de Lormont, rillettes, foie, confit, soufflé o quiche Lorraine, totes especialitats franceses, ah! i un pa ullat, i un formatge serrat - com deia el meu pare que havien de ser - de primera, o sigui que només puc afegir: Bon appétit.


c/Pau Claris 103  
08009, Barcelona
Tel. 934122224

3 comentaris:

Pierre Roca ha dit...

Moltes gràcies pel teu escrit, Hermínia.

Sóc Pierre Roca, responsable de la pàgina de Facebook de "Au port de la lune". M'agradat el teu text plè d'afecte. Li comentaré al Guy quan el vegi, que ara viu al seu Burdeus natal i només passa per Barcelona de tant en tant.

Si volls accedir a la pàgina de Facebook només has de teclejar Au port de la lune.

Cordialment,

Pierre Roca

Jordi ha dit...

Avui hi hem anat amb uns amics, i m'han demanat que trameti les gràcies per la recomanació. Ens ha agradat força.

perefontroca ha dit...

Bon dia Hermínia. Fa 10 dies vàrem anar-hi. No s'assembla en res al que comentes. Feia la impressió d'estar deixat de la "mà de Déu". Servei poc eficient (un francès). Per ser un dissabte a la nit estava buit (sols una altra taula d'intel·lectuals...). De primer vàrem demanar amanides. Res a dir-hi. De segon, els dos, confit d'ànec.
Tinc dos amics que molt sovint em porten confit d'ànec enllaunat de Franca. Res a envejar-li.
Estava passat de cocció i segurament mal reescalfat al microones. Sincerament un petit desastre. Per postres formatges (les restes dels formatges). Donava la sensació com si estiguessin a punt de tancar. Buidant estocs.
Ho sento, però és el que vam notar!