dimarts, 18 d’octubre del 2016

De Damasc a Idomeni

A mitjans de Setembre el Teatre LLiure va presentar un espectacle "De Damasc a Idomeni" en solidaritat i a benefici de   l'ONG Proactiva Open Arms. Una amplíssima representació del món teatral català, integrada per més de seixanta dramaturgs, directors i actors varen presentar texts amb el compromís de fer visible aquesta crisi humanitària de primera magnitud, la més gran viscuda per Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial.

En una idea i direcció de Barcelona Playwrigths el pati de butaques es va convertir en una gran sala amb 20 taules independents disposades per acollir 8 espectadors cada una. A cada taula, simultàniament, un intèrpret va explicar un monòleg vinculat amb l'experiència de la guerra i l'exili, de manera  que durant els tres quarts d'hora de duració la funció els espectadors de cada taula en varen poder presenciar uns cinc, sense haver de moure's del seient i en la més curta distància. No hi vaig poder anar però devia ser mlt emotiu.

La nostra col·laboradora Imma Colomer va dirigir a l'actriu Fina Rius en un d'aquests monòlegs: "Una cosa important", escrit per Mercè Sarrias. Crec que paga la pena que el puguin veure també els lectors del Blog.