divendres, 7 d’octubre del 2016

Nova Temporada, Alta!

El Festival Temporada Alta està d'aniversari i té moltes coses per celebrar. En fa 25 i en la darrera edició van aconseguir un 96% d'ocupació. Més no es pot demanar. Com ja us vam explicar l'any passat, la fórmula d'èxit passar per una programació variada i atractiva per molts tipus de públic.

Avui m'entretindré en la dimensió internacional del festival, de la que el director del festival, Salvador Sunyer, ens va donar nocions i detalls molt interessants. En primer lloc, sobre el circuit de programadors internacionals, que disposen de les seves pròpies xarxes informals per detectar noves perles allà on sorgeixin, ja sigui Varsòvia, Glasgow o Buenos Aires. Aquests avisos i els viatges corresponents són les eines principals per caçar espectacles que, malauradament però, no sempre són fàcils de portar fins a Girona. En segon lloc, sobre l'interés del públic estranger pel Festival, que gràcies a la programació d'espectacles d'arreu representa ja una bona part dels espectadors. Fins i tot sembla que espera amb impaciència l'anunci de cada Temporada per comprar (abans i tot que el públic local) i exhaurir en pocs dies les localitats dels espectacles més atractius. Podríem concloure que el Temporada Alta és ja un festival de teatre europeu en tota regla.

Acabo presentant-vos de l'obra amb al que es va inaugurar aquesta alta temporada: In Memoriam, espectacle de creació de Lluís Pasqual. Es tracta d'un emotiu homenatge, amb dosis contundents de denúncia, als soldats de la quinta del biberó. Arribarà al Teatre Lliure aquest mes d'octubre i mentrestant podeu llegir aquí l'àmplia crònica que l'editor de Prova i Error n'ha escrit una  per la revista digital Núvol.