divendres, 27 de gener del 2017

Els jardins del Palauet Muñoz Ramonet

Si passeu un dia pel carrer de Muntaner cantonada amb Marià Cubí us trobareu amb el palauet Muñoz Ramonet. Segurament us sonarà perquè ha sigut objecte d’un interminable judici entre les hereves del multimilionari franquista - entre elles la prestigiosa fotògrafa Isabel Muñoz -  i l’Ajuntament de Barcelona. Muñoz, que ja bans de morir mantenia unes molt difícils relacions amb les seves filles, va cedir en herència la seva residència i la pinacoteca que contenia a l’Ajuntament amb la condició que es destinés a  espai públic. Les filles mai varen acceptar aquesta legítima decisió i des del primer moment s’hi varen oposar frontalment i varen impedir-ne l’accés; però el que és més greu, es varen apropiar de bona part dels quadres més valuosos. Quan finalment la justícia, després de molts anys de litigi, com acostuma a passar per aquí, va atorgar la propietat a l’Ajuntament i aquest va poder accedir a la residència es va comprovar la magnitud de l’espoli. Ningú sap ara on han anat a parar els quadres robats i els litigis continuen.

Mentrestant l’Ajuntament ha decidit obrir al públic els jardins del Palauet, obra inicial de Nicolàs Forestier a mitjans dels anys 20 del segle XX i remodelats després molt dignament els anys quaranta pel paisatgista Joan Mirambell.
És un espai deliciós en mig del brogit urbà que invita al repòs i la calma. Hi podreu admirar dos petits estanys, una rica vegetació i obres dels escultors Josep Dunyach, Josep Cañas i Vicenç Navarro. A l’espera que algun dia s’obri el palau, on per cert es va rodar  la pel·lícula “ Blancanieves”, els barcelonins podem gaudir d’aquest espai noucentista.

Aquí trobareu unes fotos que de ben segur us incitaran a visitar-lo.

Clickeu a sobre la foto per obrir la resta del reportatge