divendres, 24 de febrer del 2017

La senectud del capitalismo. Un reto a la juventud


El nostre amic i col·laborador de Blog, en Lluís Boada, acaba de publicar un magnífic llibre d’assaig amb el títol de “La senectud del capitalismo. Un reto a la juventud”, editat per ED Libros i que ja es pot trobar a les principals llibreries.
 
En Lluís Boada, company de curs i doctor en Ciències econòmiques,  ja va publicar el 1984 un altre llibre que sota el títol de  “Una economia poètica” ens oferia la seva molt personal visió del món de l’economia. Ara escriu sobre l’evident crisi que travessa el capitalisme en un text d’abast general, però especialment dedicat a la gent jove que té la imperiosa necessitat d’afrontar-s’hi.
En un llenguatge que tracta de ser senzill però que evidentment no està exempt de rigor i complexitat explica l’origen i les raons dels fenòmens que avui ens desborden, creixement sense aturador, sobreexplotació dels recursos, consumisme desenfrenat, desigualtat en augment, precarietat i devaluació del treball, entre d’altres.
I a la llum de la situació tracta de plantejar diverses alternatives per superar-la. És un notable esforç d’imaginació que vol ajudar a evitar aquelles posicions fatalistes que semblen negar les possibilitats de reaccionar davant dels abusos i les deformacions d’un capitalisme senil però ferotge alhora. I per això s’endinsa en l’anàlisi de les diferents eines vinculades tant a les accions col·lectives com als comportaments de caràcter individual, sobretot per part dels joves a qui, com hem dit, va preferentment adreçat aquest text.

De ben segur que la lectura d’aquest llibre pot orientar i animar a molts nois i noies en el seu compromís social; i també pot ser útil als seus familiars i educadors, no solament per seu propi interès, sinó com  instrument un diàleg inter generacional i facilitador d’una comunicació sovint poc fluida. En tornarem a parlar.


3 comentaris:

Hermínia ha dit...

Caram, moltes felicitats!

Jordi ha dit...

Moltes felicitats ! El llegirem !

Unknown ha dit...

Enhorabona! Segur que ens farà pensar...