dimarts, 19 de setembre del 2017

Dalí Eureka! a Ceret


Com dèiem fa poc parlant de l’exposició Dalí al Palau Robert, el geni de Figueres està de moda,. Aquest estiu, fins el 30 de setembre, els seus fans es poden acostar al Museu d’Art Modern de Ceret que presenta una altra mostra el seu art, “Dalí Eureka!”, que vol incidir especialment en la importància que la ciència va tenir en la seva obra.

És una exposició que presenta 180 obres de Dalí cedides per la Fundació Gala-Salvador Dalí, el Museu Reina Sofia de Madrid, el Centre d'Art Georges-Pompidou de París i diverses col·leccions privades. La resta fins a les 300 peces exposades són obra d’artistes vinculats a Dalí com Buñuel, Man Ray, Descharnes o Brassai.

L’exposició, molt àmplia, està estructurada a partir de seccions dedicades als diferents conceptes científics que Dalí va anar utilitzant al llar de la seva obra: les teories de la relativitat, la física quàntica, el principi d’indeterminació, la psicoanàlisi. 
  
Tot aquest material podrà ajudar al visitant a dilucidar fins a quin punt el coneixement de Dalí de tot aquest mon científic era real o si poc a poc el va utilitzant simplement com un element més de la creació del seu personatge mediàtic i delirant, un geni de la impostura.