divendres, 8 de setembre del 2017

Les Festes de Sant Joan a Ciutadella

Aquest any, gràcies a l’hospitalitat dels meus amics menorquins, la Maria i en Miquel, he pogut viure i conèixer a fons les Festes de Sant Joan a Ciutadella.

Malgrat la gran quantitat de gent que hi assisteix he quedat sorprès per la seva autenticitat. Es respecten rigorosament uns protocols antiquíssims no escrits i tota la festa es extremadament cerimoniosa. El vestuari, la vistositat, el rigor i la puntualitat amb que es produeixen el seguit d’actes al llarg dels dies que dura la festa és impressionant.

Els ciutadellencs hi participen amb un entusiasme i una fraternitat excepcionals. Les cases del carrers de la ciutat vella estan obertes a amics i coneguts que fan la ronda per saludar-se, abraçar-se, fer un mos i prendre un gin amb llimonada o una cervesa a cada estació...
Els més de 120 cavalls i cavallers circulen - fent unes passejades que s’anomenen caragols - pels carrers plens de gent i entren i surten de les entrades de les cases amb tota normalitat. La gent s’acosta als cavalls i els toca i acarona amb afecte sense cap mena de por. I els cavalls i els experts genets es mouen amb tota normalitat en mig de la gernació que els envolta. “Amor pel cavall” podria ser un dels lemes de la festa.

Em va semblar que en aquesta ocasió la fotografia resultava insuficient per enregistrar tota la seva força, Per això em vaig inclinar per fer vídeo. Trobo que incorporant la música i el moviment es recull molt millor l’ambient de Ciutadella aquests dies.
Trobareu el vídeo que he editat en aquest enllaç de YouTube on està penjat. 



1 comentari:

Maria i Miquel ha dit...

Fantàstic, fantàstic, fantàstic
Ets unic