divendres, 29 de setembre del 2017

Tierra de Campos


El nostre crític literari ja va recomanar aquest llibre en el seu darrer post. D’entre les seves innumerables propostes aquest estiu he llegit “Tierra de Campos” de David Trueba i haig de dir que m´ha agradat tant com per insistir en la recomanació.
Trueba ens explica en el seu darrer llibre la vida i aventures de Dani Mosca, un cantant de música moderna que, al seus quaranta anys, ens parla de la seva trajectòria familiar i professional. Ho fa al fil d’un viatge en un furgó fúnebre per tal d’enterrar al seu pare al poble on va néixer, a la comarca de Tierra de Campos. 
 
El text té un gran  sentit de l’humor i ens fa riure molt sovint però també està farcit de consideracions molt profundes sobre l’amor, la família, la música i l’amistat que són els eixos de la narració.
L’estructura de la novel·la és bastant lineal, sense un crescendo narratiu, però amb hàbil gestió dels temps amb anades i vingudes que la fan molt àgil i amena. La prosa de Trueba és molt rica però directa i fàcil de llegir.

No ho dubteu. És un llibre que us farà passar molt bones estones i  reflexionar alhora sobre la vida.