diumenge, 3 de setembre del 2017

Tornem a obrir amb l'Òpera dels dilluns


S’acaben les vacances i tornem a obrir el Blog per començar una nova temporada que estarà carregada de noticies, articles i escrits de tota mena. Pel que fa als continguts es mantenen la major part de les seccions però com cada any hi anirem introduint algunes petites novetats.

Us hem d'informar que d'’aquí poques setmanes el Blog assolirà una fita important:

Publicarem el Post numero 2.000, després de nou anys de presència continuada. Una xifra que per un blog amateur com aquest ens sembla destcada, Amb l'afegit que en tot aquest temps ni un sol dilluns ha deixat de sonar l’ària amb la que comença la setmana. Per celebrar aquesta efemèride tenim previstos alguns esdeveniments que anunciarem oportunament en els propers dies. Estigueu atents.

Ens agradaria també recordar una vegada més als nostres lectors que si volen poden participar més activament en el Blog. Com? Doncs d’una banda fent comentaris als posts publicats i de l’altra escrivint algun post a la Secció EL POST DE LECTOR, que està sempre oberta a tothom. Per això només cal que m’envieu el text  a la meva adreça de correu (amb una extensió màxima d’unes 300 paraules) en un arxiu Word i el publicarem degudament il·lustrat.

També, per tal de contribuir a una mica a la difusió del Blog el podeu recomanar a amics i coneguts; i si voleu que rebin el correu de cada diumenge al vespre només cal que em faciliteu les seves adreces de correu i els afegirem a la llista de distribució de la Newsletter setmanal.

Avui, per inaugurar les nostres peces operístiques dels dilluns, he decidit retre un record a  la veu d’Enzo Dara que ha mort aquest darrer més d’agost. Dara era un gran baix italià especialitzat en papers còmics, sobretot en òperes bufes de Rossini i Donizzetti. Va cantar sovint al Liceu on era un personatge molt apreciat.


Avui l’escoltarem en la seva interpretació de “Barcarola a dues veus” de L’Elixir d’amor. L’acompanya l’extraordinària Kathleen Battle, en un enregistrament del 1992. Si us hi fixeu veureu també aparèixer en pantalla a en Joan Pons, que aquí no canta però que era present en el repartiment.