divendres, 1 de desembre del 2017

Zarita

Zarita. Long time ago.            Foto: J.M.Cortina

Rafael Zaragoza - Zarita - és un gran guitarrista a qui vaig conèixer quan era un dels components de Secta Sònica, un grup de jazz rock integrat en el que es va anomenar música layetana, on als anys setanta tocava meu germà Victor juntament amb en Jordi Bonell i el Gato Pérez.

Avui us ofereixo una peça singular enregistrada amb les modernes tècniques actuals que us explico amb les seves mateixes paraules:

Es tracta d’un solo de guitarra, una elèctrica passada pel MIDI, amb un registre de SCAT. Aquesta darrera és una tècnica d'improvisació rítmica que fan servir els cantats de jazz fent sorolls vocals, no melòdics, amb la veu. El MIDI recull els atacs de corda de la guitarra i els converteix en notes 'vocalitzades'. La gran Ella era, també, genial amb l'SCAT.
El tema, inèdit, forma part d'una etapa un xic experimental que varem treballar a l'estudi Bonso, aquí a Gràcia, i combina instruments virtuals i reals. Reclamo l'atenció per la magnífica bateria den Quico Samsó, amb un impuls rítmic tremendo.”




2 comentaris:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies pel post, Josep María. La foto, molt maca, está entre les meves preferides. La vas fer als estudis Gema del carrer Bailén, ara desapareguts, i penso que deu ser del 1976, mes o menys. Un plaer.

Rafa Z

Unknown ha dit...

Bona tarda, em dic Salvador Soler. Fa temps que intento localitzar a en Rafa (Zarita) pero no he aconsseguit. De joves treballavem junts i tinc un bon record d'ell com a company i persona. Podries dir-me algo?
Gràcies. Pots fer-ho a inter@elvent.es