divendres, 23 de febrer del 2018

El mòbil que va canviar el món


Aquesta setmana se celebrarà a Barcelona el congrés sobre mòbils "Mobile World Congress", al que assistiran més de 100.000 professionals de tot el món.
És doncs una bona ocasió per repassar una mica la història de la tecnologia mòbil : Un primer èxit d'aquesta tecnologia va ser la utilització de la radiotelegrafia en la tragèdia del Titanic. Van salvar-se 700 de 2.200 passatgers, però sense la radiotelegrafia n'haurien mort molts més.

Un dels grans esculls per al progrés de les comunicacions mòbils era la limitació de freqüències disponibles. Aquest problema es va superar la dècada de 1980 amb l'adopció de la tecnologia cel·lular, que divideix el territori i l'ús de les freqüències en petites zones denominades cel·les. A partir d'aquest moment, la tecnologia mòbil va progressar amb gran empenta, i va ser Steve Jobs, d'Apple, qui, el 2007 va treure un mòbil diferent, l'iPhone, que faria la comunicació amb mòbils molt més fàcil i agradable. Aquest mòbil va canviar el mòn de les comunicacions per sempre, com ho prova el fet que la resta dels mòbils han emulat la forma de fer de l'iPhone.

Si voleu saber més coses de la vida d'aquest visionari que va ser Steve Jobs us recomano l'excel·lent còmic "Steve Jobs: la biografia il·lustrada":


I si voleu saber més sobre la història de les comunicacions mòbils i sobre les actuacions de Steve Jobs, podeu assistir a la conferència que faré aquest dimarts dia 27 de febrer, a les 19 h, al Casal Cardener de Gràcia (C. Cardener 45) sobre el tema "El mòbil que va canviar el món".