dimarts, 20 de març del 2018

Master Class



Hem anat a veure l’obra de teatre Master Class que recrea una d’aquestes sessions en la que la Divina dona unes classes de cant a alumnes de la prestigiosa escola Julliard School de Nova York.

L’obra de Terence McNelly, escrita amb notable sentit de l’humor, penetra en el mon del cant i en particular del complex personatge de Maria Callas que al llarg de l’obra ens mostra la seva forta personalitat i les seves complexes i contradictòries relacions amb el seu primer marit i manager Meneghini i sobretot amb Aristòtil Onassis de qui estava bojament enamorada i que va arruïnar la seva carrera.

L’obra té una trama molt senzilla i es presenta també amb una fórmula teatral sense especial complexitat però molt efectiva. La seva originalitat i gran mèrit ha consistit en fer que la protagonista sigui no només una bona actriu sinó una extraordinària cantant com Maria Bayo, que està immensa. Acompanyada per excel·lents cantants joves en el paper dels seus alumnes constitueixen un excel·lent equip sota la batuta del també jove director Marc Montserrat.