divendres, 18 de maig del 2018

Sort, Km. 0.


La primavera és una bona època per alimentar l’esperit i anar a veure com es desgela la neu a les muntanyes; és el què vaig fer el passat pont de l’1 de maig. Entre passejada i passejada, vaig descobrir, a Sort, un parell de restaurants que també van enriquir la meva ànima gastronòmica. Es tracta de dues propostes diferents, una més informal, a base de tapes i platets: la del Cafè Pessets; l’altra més formal, a un restaurant amb estrella Michelin: el Fogony.

El Cafè Pessets està situat a l’edifici modernista de l’antic hotel Pessets, un lloc que combina el bar-restaurant amb una botiga de vins i formatges més un espai d’exposicions i actes socials. La cuina és Km.0 i l’elaboració molt cuidada i original. Escriuen la carta en una pissarra, el què vol dir que cada dia hi trobareu noves experiències culinàries. Ah, i si us agrada el Riesling, no deixeu de provar el del Pallars; nosaltres vàrem tastar l’EKAM de Castell d’Encús, espectacular.

Pel què fa al Restaurant Fogony, no us espanteu, tot i tenir una estrella Michelin, ofereixen un Menú de Proximitat (39 € més la beguda), amb la qualitat i l’enginy creatiu del seu menú degustació. Es tracta de cuina tradicional, tractada amb molt de “carinyo”. Us recomano especialment les espatlletes de conill confitades, malgrat la senzillesa del plat, són impressionants!!! Pel què fa al “Menú Confiança”, així anomenen al seu menú degustació i de preu molt competitiu (70€), ens van explicar que hi van “passant” els plats estrella, mai millor dit, dels seus 25 anys d’experiència.

Per cert, Fogony és el nom d’un efecte que fa el vent, que entrant fred i humit pel nord, es torna càlid i sec quan arriba al Pallars. Bon viatge.

Cafè Pessets
Avinguda dels Comtes de Pallars, 29,
25560 Sort,
Tel.: 973 62 05 17
http://www.cafepessets.com

Restaurant Fogony
Av. Generalitat, 45
25560 Sort
Tel.: 973 62 12 25


1 comentari:

perefontroca ha dit...

Bon dia Hermínia,

M'agrada que parlis de Sort pels seus restaurants i no per la maledicció de la Bruixa d'Or (feixisme pur, i que possiblement és el promotor del boicot a l'hotel Pessets per nacionalisme català. Ja se sap, el català és dolent, l'espanyol és bo, que hi farem!).
Conec Sort i l'hotel Pessets des de fa molts anys. He viscut la seva evolució, com ha passat de pares a fills. Com s'han esforçat per crear poble i crear país. Com han evolucionat el Cafè Pessets. Fins hi tot com s'han esforçat per fer vins del Pallars Sobirà. Cada any hi vaig per poder veure'ls i poder felicitar-los per la seva cuina i pel seu esforç.
Estic segur que en nom d'ells et puc donar les gràcies!