dimarts, 12 de juny del 2018

Mas Miró a Montroig del Camp


Fa unes poques setmanes - divendres 20 d'abril - que el Mas Miró, de Montroig del Camp, va obrir les seves portes a la visita del públic. A l'enllaç Mas Miró hi trobareu tota la informació.
La visita és mot gratificant, ja que constitueix una oportunitat molt bona per acostar-nos a la figura de Joan Miró, molt especialment als seus anys joves en els que va covar el seu amor per la pintura i el seu geni.

Dins el Mas Miró, en el que Miró va passar temporades d'estiu des de ben jove, trobareu el seu món quotidià - taller, habitació, menjador, patis, camp, natura, ... - i  veureu amb els vostres propis ulls alguns dels recons que Miró va plasmar en alguns dels seus quadres mítics:  - La masia (el quadre que va entusiasmar Hemingway i que ara es troba a la National Gallery de Washington),  La taula, Retrat d'una vaileta, ... .

Fareu el recorregut del Mas guiats per les explicacions que podreu captar des del propi mòbil i que us faran palesa la simbiosi entre el Mas, Miró i la pintura. Finalitzada la visita del Mas, i seguint les instruccions que allà mateix us proporcionaran, fareu amb el vostre cotxe la ruta "El paisatge emocional de Miró", en la que visitareu alguns dels indrets propers que constituïen l'entorn de Miró, i que ell va immortalitzar amb la seva pintura: el poble de Montroig, que va pintar des de diverses perspectives i que el va fer fill adoptiu, la platja on anava a nedar, o l'ermita de Sant Ramon, situada al paratge de la Roca.

No us ho perdeu. Ben segur que, en acabar la visita, enriquidora i plaent, us faltaran dies per tornar a retrobar-vos amb Miró als altres espais que recorden la seva figura: La Fundació Miró, a Barcelona, que conté una representació significativa de l'obre de l'artista i d'altres pintors contemporanis i la Fundació Miró a Mallorca, on Miró va viure i treballar durant gairebé 30 anys, que, de forma conjunta, ens permeten acostar-nos a la figura i gaudir de l'obra d'aquest gran artista.