dimarts, 3 de juliol del 2018

"El Clínic, cor de Barcelona", de Perico Pastor

El Centre Cívic Urgell, al carrer del mateix nom a tocar a Provença, presenta fins el 21 de juliol una exposició de dibuixos de Perico Pastor sobre l’Hospital Clínic de Barcelona.

L’origen  d’aquest treball, “El Clínic, cor de Barcelona” va ser la llarga estada de la seva dona al Clínic on va ser intervinguda amb èxit d’una complexa lesió cerebral. Això va fer que Pastor visqués gairebé al Clínic durant set setmanes. I amb la seva capacitat d’observació i creativitat va concebre i realitzar un seguit de dibuixos sobre totes les instal·lacions i departaments del centre hospitalari: administració, urgències, UVI, quiròfans, laboratoris, diàlisi, cuines, tallers, etc, etc.

La sala d’exposició del centre presenta vuitanta quatre escenes de la vida de l’hospital agrupades en quaranta dos parelles. Els ingressos que s’obtinguin amb venda d’aquests dibuixos i el llibre que se n’ha editat es destinaran a tasques d’investigació del centre.

No cal dir que els dibuixos, elaborats  a la tinta xinesa i aquarel·la, tenen tot l’estil de Pastor i constitueixen una mostra excel·lent d’aquest nostre centre hospitalari de referència mondial i mereixen una bona visita. Perquè us en feu una idea aquí en teniu una petita mostra.

Clikeu a sobre per veure la sèrie completa