dimarts, 16 d’octubre del 2018

"Aurea Dicta" de Miquel Barceló


Gràcies a la recomanació de la Lluïsa ahir vaig tenir l'oportunitat de veure un llibre molt especial que ha publicat l’editorial La Casa dels Clàssics, vinculada a grup editorial cooperatiu Som.

Es tracta d’una edició de bibliòfil de l’obra “Aurea Dicta” (Paraules d’or), un recull d’aforismes romans que varen ser seleccionats, traduïts i publicats per la Fundació Bernat Metge per primera vegada el 1960.

Jo soc molt aficionat al que denomino “latinajos” i en tinc una bona col·lecció però molt lluny dels més de 2600 que varen recollir llavors.
Ara, molts anys després, han realitzat un llibre il·lustrat per en Miquel Barceló que ha treballat més quinze mesos en el projecte. Recull una selecció dels 562 aforismes que ha triat el mateix pintor

Quatre dades que impressionen: el llibre, de 228 pàgines, té unes dimensions de 32 x 44 cm, està contingut en una caixa estoig de fusta decorada que incorpora un faristol metàl·lic perquè es pugui admirar amb comoditat. Tot plegat té un pes d'uns 17 kg. Tots els materials i la qualitat de l’edició són excel·lents i és tracta d’una veritable obra mestra. La qualitat de les pintures de Barceló amb la seva imaginació i riquesa de formes i colors són realment impactants. Naturalment el preu és també elevat però cal tenir en compte que no estem parlant d’un llibre sinó d'una obra d’art.

Per aquells que vulguin conèixer de primera mà el llibre i les condicions de venda l’editorial ofereix visites particulars que es poden concertar a través de la  pàgina web.

Aquí teniu un vídeo que us explicarà molt millor que jo aquest projecte.