dimecres, 26 de desembre del 2018

Patinets sense fre



Assistim des de fa un cert temps a la consolidació de nous mitjans de transport  a les nostres ciutats. Els VMP, vehicles de mobilitat personal, encapçalats pels patinets elèctrics, s’estan convertint en una solució de mobilitat per el seu cost, senzilla utilització i les seves dimensions.

Provinents dels Estats Units, els patinets elèctrics son ja una febre entre molts ciutadans i un mal de cap per usuaris d’altres vehicles; també per vianants sorpresos i de vegades atemorits, per la irrupció inesperada d’aquests VPM en voreres i vials, protagonitzant una  aferrissada pugna per ser els més ràpids i espavilats a la via pública, deixant un constant rastre de imprevisibilitat i inseguretat. 

Sobta el retard en regular els VMP per part de la Direcció General de Trànsit quan fa mesos que son freqüents els incidents i accidents urbans. Hauria estat coherent una regulació, en tot cas provisional, per posar fre als riscos de la seva utilització desordenada. Com tot vehicle a motor que circuli per la via pública, hauria d’estar matriculat i sotmès al reglament aplicable a vehicles d’una velocitat i potencia equivalents. Una primera acció per posar fre a tants i tants patinets desenfrenats.  

Àngel Andrés



1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Estic absolutament d'acord amb que dius. Cal una acció molt enèrgica amb sancions econòmiques molt importants per evitar d'arrel les pràctiques cas cop més freqüents; Circular per qualsevol tipus de vorera o pas de peatons, viatjar dos persones-sovint nens- en el mateix patinet, circular sense casc, etc.