dimarts, 11 de juny del 2019

El Zoo



Per raons lligades a la meva avietat darrerament he anat un parell de vegades al Zoo de Barcelona i n’he sortit amb una sensació agredolça. Sabem que aquest equipament està sotmès a una forta polèmica en la que es plantegen opinions enfrontades.
D’una banda els corrents animalistes, que són més aviat contraris a l’exhibició d’animals en captivitat, defensen una radical reconversió de l’actual configuració.  D’altra un Ajuntament que ja fa anys esmerça pocs recursos econòmics en la gestió i modernització del equipaments i de la fauna.

Tot plegat fa que  l’aspecte del zoo sigui avui molt pobre. Els espais es veuen en general poc cuidats i envellits. El nombre d’animals que s’hi poden veure és molt limitat en bastantes espècies i molts d’ells tenen un aspecte realment decadent i trist.

Crec que deixar morir lentament el zoo és una mala política. Caldria prendre decisions més enèrgiques i tancar definitivament sense complexes allò que es consideri oportú i en canvi millorar molt la resta que es vulgui conservar. Potser en funció dels espais finals necessaris es podria pensar en un trasllat a una altra ubicació que alliberés el magnífic recinte que ocupa actualment i es pogués integrar amb resta del parc de la Ciutadella d’utilització de caràcter més universal.