divendres, 13 de setembre del 2019

Els drons han arribat per quedar-se


Fa pocs dies, en aquest mateix blog, un extraordinari reportatge - "Madremanya a vol d'ocell" - ens mostrava la capacitat que tenen els drons per ajudar-nos a fer tasques magnífiques.
En aquest cas es tracta d'un reportatge audiovisual, però molts dies els telenotícies ens parlen d'altres col·laboracions destacades: Ajudar a cercar persones perdudes a la muntanya, transportar òrgans d'un costat a un altre d'una ciutat gran per permetre fer un transplantament urgent o acompanyar ramats per la muntanya.

I és que els drons han arribat per quedar-se, ja que poden ser útils en camps molt variats: Desenvolupaments audiovisuals, manteniment d'infraestructures o sistemes d'informació geogràfica en són alguns exemples; així com, per descomptat, el seu ús lúdic.
Com tota eina tecnològica, els drons tenen també els seus perills: El seu ús militar els converteix en poderoses eines per matar i poden constituir una amenaça seriosa per a la privacitat i la seguretat de les persones. Per aquestes raons, hem de ser conscients de les seves possibilitats, i, alhora, de la necessitat de regular-ne socialment el seu ús.

Si voleu saber més coses sobre els drons, podeu llegir l'article "Drons : una tecnologia innovadora i versàtil" que sobre aquest tema he publicat al Blog "Del Telègraf a Internet" que faig per al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) sobre el tema d'història i actualitat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.