dimecres, 11 de setembre del 2019

Recuperant locals històrics


Avui us parlaré del “Bar Muy buenas”, un restaurant de cuina catalana que representa una altra molt bona iniciativa de dos amics: en Lito Baldovinos i l’Enric Rebordosa, que estiuejaven junts  de petits i que ja fa anys van començar a recuperar llocs amb història.

Aquest és el cas del “Muy buenas”, situat en un local modernista de 1896, que primer va ser una bacalleneria i a partir de 1924 un bar emblemàtic del barri del Raval. Igual que van fer amb “La Confiteria” (1912) i més tard amb les cocteleries Paradiso, o el Dr. Stravinsky (1912) o amb el Maravillas a les Corts i el café bar Alegria (1899), aquest parell d’empresaris saben com fer bé les coses, les seves iniciatives tenen èxit assegurat.

Però anem al Muy buenas, on podreu menjar una cuina basada en les receptes del llibre d’Ignasi Domènech “La Teca”, per evitar “modernitats”, com diuen els seus propietaris. Al migdia hi trobareu un plat del dia, que tant pot ser fricandó com bacallà amb samfaina, mandonguilles amb sèpia, cap i pota amb cigrons…, però també ofereixen el format de tapa i platillo: un clotxa d’escalivada, una sardina fumada típica de la Ribera d’Ebre, unes croquetes de rostit, una truita amb suc. Per postres catànies i carquinyolis, crema catalana, pa amb oli i xocolata o recuit de l’Empordà. Tot proper, tot de casa.

Cal destacar per acabar, que en el pis de dalt hi tenen un reservat en format de bar (vull dir amb barra i tot) per muntar petites o grans festes només per vosaltres.


 Carrer del Carme, 63, 08001 Barcelona
Telèfon: 938 07 28 57
https://muybuenas.cat

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Hi he dinat i realment te una qualitat i un servei excel.lents a un preu molt raonable. Gràcies per la recomanació.

Anònim ha dit...

El provarem Gràcies. El local ja val molt la pena i segur que sortirem millor del que entrarem.
6Q