dimarts, 29 d’octubre del 2019

Els Horts del Torrent de Can Clota

Els Horts del Torrent de Can Clota són un paratge molt singular situat en els límits del municipi d’Esplugues a tocar de l’Hospitalet.
Es tracta d’un gran conjunt d’horts urbans furtius que funcionen des de fa més de trenta anys al voltant de la riera de Can Clota i l’aqüeducte que la travessa, que a finals del segle XIX servia per portar l’aigua des de la muntanya  de Sant Pere Màrtir cap a l Baix Llobregat.

Les múltiples parcel·les estan ocupades majoritàriament per jubilats que viuen a les poblacions dels voltants i que recuperen amb el seu tros de terra les seves aficions i vivències. A part de cultius de verdures i fruites es freqüent que s’hi criïn gallines, conills o coloms. Els horts sense cap mena de legalització es cuiden i transmeten d’uns a altres “propietaris” amb tota naturalitat. L’aigua del rec s’obté de la riera esmentada i d’alguns pous que s’han anat perforant.  

Les parcel·les i les petites casetes i construccions acullen sobretot els caps de setmana trobades familiars i esmorzars i dinars d’amics en un ambient de gran fraternitat.
Aquí teniu un reportatge que vaig fer ja fa un temps de la zona i la seva gent.

Clickar sobre la imatge per veure el reportatge complert.