dimarts, 12 de novembre del 2019

Can Boneta


Fa temps que llegia bones crítiques de Can Boneta i sempre que volia reservar ja estava ple. Finalment, dilluns passat, sense reserva prèvia hi vàrem trobar taula. La ubicació del restaurant no el fa massa llaminer però la seva cuina rotundament sí.

En Jordi Boneta, arquitecte reconvertit en cuiner després de passar per una escola del gremi i ser deixeble Pep Nogué (chef del Celler de Can Roca), va obrir aquest local, que recorda una bodega tradicional, apostant per una cuina senzilla però original amb producte de primera. El mateix Pep Nogué l’ha assessorat i junts han aconseguit una petita joia pel que fa a sabors i textures.

Hi trobareu des de les clàssiques tapes de croquetes de rostit o de braves fins les refinades de tàrtar d’albergínia escalivada amb romesco verd i sardina fumada o els raviolis de gamba vermella amb ceps confitats i vinagreta de pinyons i festucs (de llàgrima).

No podeu deixar de provar algun dels seus biquinis (de formatge blau amb figues, de formatge amb sobrassada o de formatge tou amb tòfona) o alguna de les seves amanides, com la d’alvocat amb cremós de carbassa i moniato. Finalment, per rematar l’àpat, els guisats d’arrels catalanes: bacallà confitat amb romesco, l’espatlla de xai amb trinxat de la Cerdanya o els cigrons amb llamàntol i cansalada viada. Si en aquest punt, no se us ha fet la boca aigua, ja podem plegar. Que vagi de gust.

Ah! Em diuen que si sou de 18 a 24 persones, us tanquen el restaurant només per vosaltres, qualsevol dia de la setmana, fins i tot els dissabtes.


Carrer de Balmes, 139
08008 Barcelona 
Tel. 93 2183193

1 comentari:

perefontroca ha dit...

Bon dia Hermínia i Bones Festes!
T'escric per fer-te un suggeriment: La Gormanda.
Llegint el darrer llibre d'en Xavi Bosch ("Paraules que tu entendràs") hi ha un moment que dos dels protagonistes hi van. Em va cridar l'atenció, ho vaig cercar a Google i hi vàrem anar, la Sara i jo.
A la Web, la Chef Carlota Claver i deixa anar una frase, que després de menjar-hi em sembla adequada: "A la Gormanda volem impulsar el gust de la cuina de tota la vida amb les noves tècniques d’elaboració saludables d’avui en dia.".
Crec que ho defineix a la perfecció.
No cal dir que el personal és molt amable i eficient.
El lloc, encara que una mica estret, és agradable i sembla una mica casolà. Agradable.
Te'l recomano (i perdona la gosadia!).
Una abraçada.................Pere.