Fa temps que
llegia bones crítiques de Can Boneta i sempre que volia reservar ja estava ple.
Finalment, dilluns passat, sense reserva prèvia hi vàrem trobar taula. La
ubicació del restaurant no el fa massa llaminer però la seva cuina rotundament sí.
En Jordi Boneta,
arquitecte reconvertit en cuiner després de passar per una escola del gremi i
ser deixeble Pep Nogué (chef del Celler de Can Roca), va obrir aquest local,
que recorda una bodega tradicional, apostant per una cuina senzilla però
original amb producte de primera. El mateix Pep Nogué l’ha assessorat i junts
han aconseguit una petita joia pel que fa a sabors i textures.
Hi trobareu des
de les clàssiques tapes de croquetes de rostit o de braves fins les refinades
de tàrtar d’albergínia escalivada amb romesco verd i sardina fumada o els
raviolis de gamba vermella amb ceps confitats i vinagreta de pinyons i festucs
(de llàgrima).
No podeu deixar
de provar algun dels seus biquinis (de formatge blau amb figues, de formatge
amb sobrassada o de formatge tou amb tòfona) o alguna de les seves amanides,
com la d’alvocat amb cremós de carbassa i moniato. Finalment, per rematar
l’àpat, els guisats d’arrels catalanes: bacallà confitat amb romesco,
l’espatlla de xai amb trinxat de la Cerdanya o els cigrons amb llamàntol i
cansalada viada. Si en aquest punt, no se us ha fet la boca aigua, ja podem
plegar. Que vagi de gust.
Ah! Em diuen que
si sou de 18 a 24 persones, us tanquen el restaurant només per vosaltres,
qualsevol dia de la setmana, fins i tot els dissabtes.
Carrer de Balmes,
139
08008 Barcelona
Tel. 93 2183193
1 comentari:
Bon dia Hermínia i Bones Festes!
T'escric per fer-te un suggeriment: La Gormanda.
Llegint el darrer llibre d'en Xavi Bosch ("Paraules que tu entendràs") hi ha un moment que dos dels protagonistes hi van. Em va cridar l'atenció, ho vaig cercar a Google i hi vàrem anar, la Sara i jo.
A la Web, la Chef Carlota Claver i deixa anar una frase, que després de menjar-hi em sembla adequada: "A la Gormanda volem impulsar el gust de la cuina de tota la vida amb les noves tècniques d’elaboració saludables d’avui en dia.".
Crec que ho defineix a la perfecció.
No cal dir que el personal és molt amable i eficient.
El lloc, encara que una mica estret, és agradable i sembla una mica casolà. Agradable.
Te'l recomano (i perdona la gosadia!).
Una abraçada.................Pere.
Publica un comentari a l'entrada