diumenge, 31 de maig del 2020

La Dansa dels dilluns


Nacho Duato va estudiar a Londres, a Brussel·les a l’escola de Béjart i a l’escola d’Alvin Ailey a Nova York. Va ballar al Nederlans Dans Theater on també treballà com a coreògraf junt amb Jiri Kylian. Entre el 1990 i el 2010 fou el director artístic de la Compañia Nacional de Danza a Madrid i posteriorment la deixà per unir-se al Teatre Maialovsky de Rússia com a director artístic i reconegut com a figura clau de la dansa clàssica mundial.

 Arenal és una coreografia està inspirada en les cançons de Maria del Mar Bonet, per mostrar el caràcter alegre i desinhibit mediterrani en contraposició a la lluita quotidiana per la vida. Ho fa contraposant un grup d’homes amb un de dones que ballen motivats per l’alegria de la música. Per altra banda una dona balla sola quatre cançons cantades a capella, amb un contingut més cru de la realitat. Maria del Mar Bonet expressà que davant la coreografia de Duato d’aquestes cançons pròpies de la tradició antiga mallorquina, lligada a la vida agrària, la reporten a donar el valor a aquests petits tresors de la història.




1 comentari:

Mariona ha dit...

Aquesta obra és magnifica. Vaig tenir la sort de ser als primers assajos a la Haya i a l'estrena a Amsterdam. Per a mi que estudiava a Amsterdam va ser un alenar d'aires molt coneguts i molt bonics

mariona