diumenge, 12 de juliol del 2020

La dansa dels dilluns


Aquesta setmana acaba la sèrie de 20 posts que la Melània ens ha preparat. Com que ha tingut molt bona acollida el curs vinent també reservarem espai per una segona temporada (com si es tractés d'una sèrie televisiva)

Akram Khan és un ballarí i coreògraf britànic molt celebrat entre els artistes contemporanis. Amb les seves peces ha creat un treball que ha contribuït molt significativament a definir les arts al Regne Unit en els darrers anys. Es va formar inicialment en la dansa tradicional hindú Kathak que al llarg de la seva formació i la seva carrera com a ballarí i coreògraf va unir amb la dansa contemporània.

Una de les seves principals col·laboracions ha sigut com a coreògraf de l’English National Ballet, junt amb la directora Tamara Rojo, pel qual ha creat darrerament la seva pròpia versió del ballet romàntic Giselle.
Ha treballat conjuntament amb nombrosos artistes com Juliette Bioche o la cantant Kylie Minogue, ballarins i coreògrafs reconeguts com Sylvie Guillem o Sidi Larbi Cherkaoui, amb artistes visuals com Anish Kapoor, l’escriptor Hanif Kureishi o compositors com Steve Reich o Ben Frost. .

Avui veurem un fragment de la seva esmentada coreografia de Giselle.