diumenge, 21 de juny del 2020

La dansa dels dilluns


Wayne McGregor és un cèlebre coreògraf i director britànic. Pioner i innovador en canviar i redefinir la dansa en l’època contemporània. Ha aprofundit i explorat el moviment i el seu potencial, experimentant i treballant conjuntament amb altres formes artístiques, disciplines científiques o tecnològiques, creant així treballs i peces multidisciplinàries de gran complexitat i interès.
Director artístic de la seva pròpia companyia de dansa Studio Wayne McGregor amb la qual ha creat més de 30 ballets, i coreògraf resident del Royal Ballet de Londres. Al llarg de la seva carrera ha pogut col·laborar amb grans músics contemporanis com Max Richter o Steve Reich, dissenyadors o artistes visuals com Olafur Eliasson, entre molts d’altres importants escriptors, directors de cinema o arquitectes.

La dansa d’avui, Chroma explora el drama del cos humà i la seva habilitat de comunicar extrems del pensament i l’emoció.
Els ballarins ballen al ritme de la música original de Joby Talbot amb arranjaments de l’American rock band and the White Stripes, i amb l’escenografia lluminosa i minimalista de l’arquitecte John Pawson. Amb l’experiència d’un espai pràcticament sense límits, el llenguatge i l’articulació del moviment del cos esdevé clar i arquitectònic.
Va ser estrenada el 2006 I va rebre el premi Laurence Oliver Award a la millor nova producció de dansa.