dimecres, 8 de juliol del 2020

Coses que no entenc (o sí) LVIII


. Que després de paralitzar les exportacions d’armes a Aràbia Saudita el 2018 - amb 13 milions d’euros el 2018 - aquesta xifra hagi augmentat 30 vegades i s’hagi arribat a la xifra de 390 milions el 2019.

. Que ara a l’Ajuntament de Perpinyà governi l’ultra dreta de la ma de l’antiga parella de Marine Le Pen .

. Que per maquillar el compte de resultats, aflorant uns resultats extraordinaris, aquest exercici,  el Barça vengui a la Juventus el brasiler Arthur de 23 anys, al començament de la seva carrera, per 72 milions i compri al mateix club el bosni Pjanic de 30, al final de la seva,  per 62 milions. Els ajustos comptables ho deuen explicar tot.

. Que la inefable Consellera de Cultura pugui dir que “A vegades veig massa castellà a TV3”!

. Que hores després de la roda de premsa on el Vicepresident del Govern i els consellers de Sanitat i Educació anuncien que el curs vinet gastaran 370 milions i contractaran 5000 treballadors surti el Sr.Torra i els rectifiqui dient que seran 450 i de 6000 a 10000. Gran coordinació!

. Que la brillant i original recomanació del Banc d’Espanya de cara a sortir de la crisi sigui l’augment dels impostos i la reducció de la despesa!

. Que el soci vulgui guanyar títols quan a Can Barça coincideixen aquesta combinació explosiva: una directiva absolutament inepta, una plantilla envellida i prepotent i un entrenador sense personalitat. 

. Que la Fiscalia demani només 8 anys i mig de presó per a cadascun dels 13 estudiants acusats de desordres públics i danys en una manifestació a Barcelona per reclamar la reducció de les taxes universitàries el 2 de març del 2017, organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

. Que cada vegada que un partit en el Govern o un autoritat pública, sigui estatal o autonòmic, pren una mesura, sigui quina sigui, sobre la Covid 19 els seus rivals polítics o d’un àmbit competencial diferent s’afanyin a criticar-la aferrissadament.

. Que Catalunya, que segons deien hagués pogut controlar molt millor la pandèmia sense la intervenció de l’estat ara, amb ple control sanitàri, tingui un brot com el de Lleida i el nombre de infectats més alt de tota Espanya.