dimarts, 10 de novembre del 2020

La Fundació d'art Contemporani FRAN DAUREL al Poble espanyol.


Fundació Fran Daurel

Avui he fet una descoberta a la ciutat que vull compartir amb els lectors del Blog. Sembla mentida però no havia sentit mai a parlar de la Fundació FRAN DAUREL, que té un veritable museu d’art contemporani.

Està ubicat dins el recinte de poble espanyol, en una magnífic edifici de trexs plantes just al costat d’un altre espai d’art que tampoc no coneixia:  l’Espai Guinovart.


Espai Guinovart

Va ser creat el 2001 pel empresari, escriptor i mecenes d’art Francisco Daurella, vinculat a l’empresa distribuïdora de la Coca Cola a Espanya. S’hi presenten més de tres centes peces de pintura, escultura, ceràmica, dibuix i tapissos, només una part de tota la seva immensa col·lecció particular.
Hi podem veure l’obra de mes de 80 artistes espanyols entre els que es poden mencionar noms com Miró, Picasso, Tapies, Saura, Arranz-Bravo, Ràfols Casamada, Barceló, Plensa, Pons o Guinovart.

Tinc la impressió que es tracta d’un espai poc conegut i que en canvi tots els aficionats a l’art estic segur que apreciaran.


Ceràmica de P. Picasso

3 comentaris:

Climent Vilella ha dit...

És una gran col·lecció. Llàstima de la ubicació, el Poble Espanyol és un indret poc engrescador. Sobre tot si no el coneixes.

Josep M.Cortina ha dit...

Gràcies pel teu comentari Climent. No sé si sabies que em Josep Molins és conseller de la societat que gestiona el Poble espanyol. Una abraçada.

Joan ha dit...

Realment, no sabem el que tenim!!