dimecres, 27 de gener del 2021

Obrador Xerigots: un dels pocs afinadors de formatges de Catalunya.


Avui us proposo un nou obrador, aquesta vegada de formatges, es tracta de l’obrador Xerigots, de Vilafranca del Penedès, propietat de la Gemma Urgell i en Jordi Bertran. Situat en un antic celler del s. XIX que tenia sis cubs subterranis de ceràmica per emmagatzemar el vi, els quals han resultat ser excel·lents per afinar formatges. 

Compren formatges artesanals (més de 250 especialitats), els conserven i els hi acaben de donar el punt de maduració òptim per al consum. La varietat de formatges amb la que treballen és important, així que han acabat oferint la venda "on line” puntual o per subscripció, amb degustació mensual de formatges que us envien a casa, prèviament tallats a ma en les condicions de fred necessàries perquè mantinguin les seves característiques.

També podeu anar a la seva botiga de Vilafranca del Penedès, on organitzen diverses activitats en forma de visites i de tastos per promoure la cultura del formatge. Òbviament com que són de terra de vins, en tenen una bona selecció que us recomanen per maridar amb els seus millors formatges. Els vins són de cellers petits i mitjans de Catalunya, però els formatges els adquireixen arreu del món. Si entreu a la seva pàgina web quedareu impressionats.


Carrer Comerç, 36. Vilafranca del Penedès