divendres, 9 d’abril del 2021

El port de Barcelona dels anys cinquanta al Museu Marítim

Si tot passejant passeu a prop del Museu Marítim teniu l’oportunitat de veure una mostra fotogràfica prou interessant. Es tracta d’una altra col·lecció de fotografies trobades per atzar per un col·leccionista, Toni Amengual, en un contenidor de brossa a Palma de Mallorca. Eren les fotografies que als anys quaranta i cinquanta del segle passat va fer una aficionat als voltants del port de la Ciutat de Barcelona

Joaquin Tusquets era un industrial que en les seves estones de lleure practicava amb gran encert la fotografia amateur. Soci de l’Associació Fotogràfica de Catalunya, com el meu pare, va dedicar moltes de les seves estones de lleure a passejar pels molls del port i en va fer un reportatge d’una innegable qualitat. Vaixells de vela, pescadors, treballadors portuaris, objectes i atuells de pesca, passejants van ser retratats amb una gran encert i constitueixen una visió poc coneguda i de gran qualitat del port d’aquells anys.

El Museu Marítim va comprar fa un parell d’anys la col·lecció de negatius i ara en fa una magnífica presentació on també s’hi poden veure altres fotografies de l’autor fetes a Canàries o d’Andalusia, així com de paisatges de la Catalunya interior.