dimecres, 14 d’abril del 2021

Josep


El cinema d'animació per adults és un gènere minoritari però que ha donat algunes pel·lícules que han arribat al gran públic. Penso, per exemple, en Vals con Bashir o Persépolis. En alguns casos, com el de Persépolis, es tracta d'adaptacions cinematogràfiques de còmics o novel·les gràfiques. I aquesta és la raó fonamental d'optar per l'animació. En d'altres casos no hi ha un motiu tan evident. 

En la pel·lícula de la que us parlem avui, Josep, sí que hi ha un motiu poderós: el motor de tota la història són precisament unes il·lustracions que demanaven que la seva història, i la del seu autor, fos explicada de forma plàstica.  Josep és cine fet amb dibuixos, els originals de Josep Bartolí, i els creats per l'il·lustrador Aurel. La història que porten és la de la rebuda que van tenir els refugiats republicans a França. I també la de l'impuls d'un artista que va voler documentar aquesta experiència traumàtica. Els dibuixos estan acompanyats i animats per veus i música, també excepcionals, de Sergi López i Sílvia Pérez Cruz.

La pel·lícula és una meravella. La podeu veure a Filmin i també podeu saber més de la peli i conèixer un dels seus impulsors en aquesta peça del TN de TV3.

 


1 comentari:

Rosa ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, Clara, i animo a que us interesseu per veure-la!!