dimecres, 12 de maig del 2021

L'Enigma íber

El Museu d’Arqueologia de Catalunya presenta l’ENIGMA IBER, una exposició molt interessant, jo gairebé diria que imprescindible pels que estiguin interessats en la història.

La civilització ibèrica, una de les més importants de l’edat del ferro, va caure en l’oblit durant molts segles ofegada per la potència de les civilitzacions grega i romana.  

Aquesta exposició té precisament la gran virtut de redescobrir-nos el ric món cultural i artístic d’aquesta civilització. S’hi poden veure peces molt interessant de tota mena: artesania, art, eines, armes, numismàtica, etc. Totes molt ben presentades en vitrines amb un excel·lent il·luminació. Però sobretot el que resulta magnífic és la informació que procuren uns panells amb texts concisos i molt entenedors. I també els vídeos, molt ben sonoritzats, en les que diversos arqueòlegs, professors i investigadors especialitzats ens parlen dels diferents aspectes de la civilització íbera: la religió, les formes de vida, els ritus funeraris, etc que ens apropen a una part de la història que al menys jo coneixia ben poc.

Aquí teniu una petita mostra d’algunes de les peces que podreu admirar si us acosteu a Montjuic.

Clickeu per veure les altres imatges