dijous, 25 d’abril del 2024

Creadors de consciència

En ocasió de la recent celebració  del Festival de fotografia d’Igualada, FineArt, vaig parlar d’una extraordinària exposició que s’hi presentava: CREADORES DE CONCIENCIA. Es tracta d’una iniciativa de la mútua assistencial DKV que des de fa anys dedica una especial atenció als vessants més socials de la fotografia.

En ocasió del XX aniversari de les seves accions de responsabilitat social DKV va promoure una exposició en la que 40 dels millors foto periodistes del país presentaven cadascun tres de les més reconegudes fotografies de tema social. L’exposició ha recorregut des del 2018 diferents ciutats espanyoles i es va editar un llibre catàleg amb totes les fotografies i els texts que les presenten.

No coneixia aquesta iniciativa i el resultat em va semblar extraordinari, tant pels temes que tracta com per la qualitat de les imatges que es presenten. De manera que vaig aconseguir, gràcies a la gestió del director del FineArt, un exemplar de l’esmentat catàleg que de fet està exhaurit i ja no es pot adquirir.

Em va semblar una llàstima no poder recomanar l’esmentat catàleg però investigant a la xarxa he trobat penjat un PDF que el reprodueix íntegrament de manera que així ara està a l’abast de tothom.

Aquí teniu aquesta petita obra mestre del foto periodisme que segur que no us deixarà indiferents i que confirma el gran treball que de manera molt esforçada, compromesa i arriscada fan les homes i les dones que amb la seva càmera son realment creadors de consciencia. 

Clickeu a sobre per obrir el pdf