dimarts, 22 d’octubre del 2024

El Mercat Restaurant


En Jordi Carbó i l'Eduard Sardà van obrir El Mercat a l'abril de 2017. En Jordi havia estat el xef de Cal Saldoni, al Penedès, fent cuina tradicional de proximitat, l'Eduard havia obert un restaurant a Menorca, tot i que els seus inicis es troben al món del tèxtil. De la seva unió empresarial va néixer El Mercat.

Inicialment es van plantejar un restaurant de tapes tradicionals i fetes al moment, on no es feia reserva i s'incorporava el concepte de tapes per quilo, com a Bilbao, és a dir si venien cinc o sis persones i volien una tapa gran de quilo per compartir: ja fos un garrí o un xai, doncs ho podien fer. Era una manera divertida de menjar en grup.

Actualment, i després de passar per la travessa del desert de la pandèmia, l'oferta ha canviat una mica. Ara sí que cal reservar -sol ser necessari si es vol trobar lloc-, i la possibilitat de les tapes per quilo, és restringida, però la filosofia d'allò acabat de fer en una cuina a la vista, continua.

El més important és la bona relació qualitat-preu, actualment costa trobar al centre de Barcelona copes de vi, que no siguin minimalistes, a 3,5€ i unes tapes i uns platets de guisats de menys de 10€ (només 4 o 5 arriben als 15€: el corball a la planxa amb verdures, el pop amb papada, els daus de tonyina amb sal negra i la cua de bou). Són famoses les seves braves i les seves truites acabades de fer. Ofereixen plats fora de carta que es renoven diàriament segons mercat, però no tenen menú de migdia. El que sí que tenen és un menú per grups, però no patiu, el local és ampli i amb força taules, però no és sorollós gràcies a un sistema de plafons que pengen del sostre. També podeu gaudir de la terrassa a carrer.

c/Bruc, 31
08010 Barcelona
tel. 935970154
https://www. elmercatrestaurant.com