dijous, 26 de desembre del 2024

Restaurant Bisavis

El restaurant Bisavis, és per les ocasions, tant pel seu preu, com per l’alt nivell de la seva cuina on la senzillesa no està renyida amb el plaer de fer un àpat ben maridat que t’ompli els sentits i no només l’estómac.

Vaig descobrir el Bisavis fa uns anys, es tractava d’un local molt petit al carrer Tavern, amb un barra en angle recte per a un màxim de 10 o 12 persones, que eren ateses directament pel xef que anava confeccionant els plats en aquell moment, fent tots els papers de l’auca.

Havia llegit unes molt bones ressenyes de la feina de n’Eduard Ros, i el cert és que l’entrada no fou precisament plaent, suposo que hi posa tanta passió que pot resultar brusc si no se sent correspost, però he de dir que al llarg del sopar la situació va canviar radicalment i em vaig convertir en “fan” de la seva cuina. Ho admeto, no és un cuiner convencional. Ex-advocat, autodidacta, bon sommelier, és exigent amb ell mateix i amb els comensals del seu petit restaurant.

Ara, acaba d’obrir un nou local al carrer Bruc, on ja tinc reserva per la segona setmana de gener i on entenc que l’ampliació de les dimensions i de l’horari, per convertir-se també en un bar de vins, l’obligaran a haver de compartir l’espai amb algun treballador, tot i que ell sempre ha dit que no porta bé les jerarquies, ni cap amunt ni cap avall.

Caldrà veure si se’n surt de portar els dos restaurants amb la mateixa filosofia de considerar al client un convidat a casa, en un vis a vis, cara a cara, i amb la mateixa confiança, cal dir. El que sí és segur, és que ha aconseguit ser un referent en el món de la restauració i en el dels vins, que segons diu, és el que cada vegada més l’apassiona i vol poder compartir.



Carrer Bruc, 85
08009 Barcelona

Carrer Tavern, 11 bis
08021 Barcelona

Tel. 676175070
@bisavisbruc