Aquest restaurant basc és un clàssic de la ciutat i un dels primers restaurants bascos que van oferir una barra de “pintxos”.
Els tres propietaris
originals van llogar-lo el 1995 a una parella de bascos acabats d’arribar a
Barcelona, en Julián Fernández i la Carmen Erdocia, cap d’ells s’havia dedicat
a la gastronomia anteriorment, però ella era una bona cuinera i la proposta va
ser un èxit, així va néixer el “Nou tàctica”, que és el que significa Taktika berri.
Abans havia estat un local per fer unes copes i veure futbol (d’aquí el seu nom
origina: taktica).
Avui hi trobareu la
mateixa barra de sempre i un parell de menjadors força grans, més una sala privada,
on us serviran una excel·lent cuina basca, que és de la que parlarem, ja que dels
seus pintxos n’haureu sentit sobradament a parlar.
Ofereixen una carta
curta, la de les seves receptes originals, i d’aquesta manera podreu provar el
més típic de la zona, les seves “pochas” són quelcom gens pesat, suaus,
tendres, portades directament del País Basc, acompanyeu-les d’una sidra per
començar; al seu tronc de lluç hi canten els àngels i el pastís de flam i
formatge és d’estrella. A més d’alguns plats de temporada, fora de carta, podeu
encarregar, quan feu la reserva, el bescoll de lluç, altrament conegut com a
“cogote de merluza”, amb el que, abans de tastar-lo, ja començareu a salivar.
Gozatu aitortutako
Euskal sukaldaritzaz! O sigui, “gaudiu de la reconeguda cuina basca”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada