dimarts, 1 d’abril del 2025

Taktika berri


Aquest restaurant basc és un clàssic de la ciutat i un dels primers restaurants bascos que van oferir una barra de “pintxos”.

Els tres propietaris originals van llogar-lo el 1995 a una parella de bascos acabats d’arribar a Barcelona, en Julián Fernández i la Carmen Erdocia, cap d’ells s’havia dedicat a la gastronomia anteriorment, però ella era una bona cuinera i la proposta va ser un èxit, així va néixer el “Nou tàctica”, que és el que significa Taktika berri. Abans havia estat un local per fer unes copes i veure futbol (d’aquí el seu nom origina: taktica).

Avui hi trobareu la mateixa barra de sempre i un parell de menjadors força grans, més una sala privada, on us serviran una excel·lent cuina basca, que és de la que parlarem, ja que dels seus pintxos n’haureu sentit sobradament a parlar.

Ofereixen una carta curta, la de les seves receptes originals, i d’aquesta manera podreu provar el més típic de la zona, les seves “pochas” són quelcom gens pesat, suaus, tendres, portades directament del País Basc, acompanyeu-les d’una sidra per començar; al seu tronc de lluç hi canten els àngels i el pastís de flam i formatge és d’estrella. A més d’alguns plats de temporada, fora de carta, podeu encarregar, quan feu la reserva, el bescoll de lluç, altrament conegut com a “cogote de merluza”, amb el que, abans de tastar-lo, ja començareu a salivar.

Gozatu aitortutako Euskal sukaldaritzaz! O sigui, “gaudiu de la reconeguda cuina basca”.

C/ València, 169
08011 Barcelona