dijous, 5 de juny del 2025

Meshi-ya Sakamoto

 

En Ryo Sakamoto, el cuiner, es va formar en diversos restaurants del seu Japó natal. Va arribar a Catalunya ja fa prop de 20 anys, i després d’una llarga experiència al reconegut Yashima, fa un parell d’anys es va establir pel seu compte.

El Meshi-ya Sakamoto té poques taules, és petit i poc pretensiós, però la seva cuina arriba a l’excel·lència. Al migdia hi podeu trobar un menú amb un plat principal de sushi o de tres tipus de carn, que inclou una sopa de miso, tres aperitius i una beguda, per 20€. Però aquí el que heu de tastar són les seves ostres, en particular les arrebossades, l’anguila i la tonyina en diverses preparacions. D’aquesta darrera en cuinen la part de la ventresca, tallada de manera especial, amb infiltracions de greix molt uniformes que li donen aspecte de marbre i un gust molt suau i melós, és el que n’anomenen toro, no sé si té un nom més específic en català.

No vaig tastar les postres, ja em direu si hi aneu i les demaneu. No ens venia de gust el dolç i vam acabar amb unes molt gustoses sardines en escabetx que em van recordar la preparació que en fan els italians, les sarde in saor.

La carta de vins no és gran cosa, però hi podeu trobar, entre alguns altres, un vi del Penedès prou interessant. No vaig preguntar per un sake adient al que vàrem menjar, serà la propera vegada, alguns de vosaltres ja ho sabeu, però pels que no sigui així, penseu que el sake és un fermentat d’arròs i n’hi ha una gran varietat: espumosos, secs, afruitats, potents, dolços... com els nostres vins de raïm, vaja.

Carrer del Comte Borrell, 296
08029 Barcelona
Tel. 930 243 752