dimarts, 9 de desembre del 2025

El Ramen

 

El ramen va arribar al Japó a mitjans del segle XIX a través del barri xinès de Yokohama, on els immigrants provinents principalment de la zona de Canton van obrir restaurants per una comunitat creixent. De mica en mica la sopa de fideus xinesa es va anar adaptant als gustos japonesos i és un segle més tard, el 1950, que es comença a elaborar a Hokkaido el Sapporo ramen, i aquest nom es popularitzà per anomenar a la variant japonesa.

Actualment existeixen més de 30 varietats regionals de ramen, tot i que la versatilitat del plat és infinita. La varietat de Sapporo és la que porta miso, un condiment molt digestiu, el gust del qual ens agrada a occident.

Ara mateix, a Barcelona, hi ha molts restaurants japonesos especialitzats en ramen, un d’ells l’Umaimon Sapporo Ramen Kitchen, aprofita la denominació de la ciutat de Hokkaido, i hi podeu trobar fins a 20 tipus de ramen en el seu menú de migdia, que podeu acompanyar d’una petita amanida (excel·lent) o unes gyoses, per 17 euros. No direm que és el millor ramen de la ciutat perquè es difícil saber-ho i a més podeu trobar a internet un munt de recomanacions, entre les darreres les de l’Ippudo de la família Fukuoda, molt popular dins i fora del Japó, o el Kobuta, amb dos locals a la ciutat, i tants d’altres que han seguit l’estela que va iniciar el Ramen-Ya Hiro, popularitzant el ramen a la capital catalana. Us convido a explorar-ne uns quants aprofitant que ha començat a fer una mica de fred.

Via Laietana, 32
08003 Barcelona
Tel. 931406134
Takumiramennoodles.com