El ramen va arribar al
Japó a mitjans del segle XIX a través del barri xinès de Yokohama, on els
immigrants provinents principalment de la zona de Canton van obrir restaurants
per una comunitat creixent. De mica en mica la sopa de fideus xinesa es va anar
adaptant als gustos japonesos i és un segle més tard, el 1950, que es comença a
elaborar a Hokkaido el Sapporo ramen, i aquest nom es popularitzà per anomenar
a la variant japonesa.
Actualment existeixen
més de 30 varietats regionals de ramen, tot i que la versatilitat del plat és
infinita. La varietat de Sapporo és la que porta miso, un condiment molt
digestiu, el gust del qual ens agrada a occident.
Ara mateix, a Barcelona,
hi ha molts restaurants japonesos especialitzats en ramen, un d’ells l’Umaimon Sapporo Ramen Kitchen, aprofita
la denominació de la ciutat de Hokkaido, i hi podeu trobar fins a 20 tipus de
ramen en el seu menú de migdia, que podeu acompanyar d’una petita amanida
(excel·lent) o unes gyoses, per 17 euros. No direm que és el millor ramen de la
ciutat perquè es difícil saber-ho i a més podeu trobar a internet un munt de recomanacions,
entre les darreres les de l’Ippudo de la família Fukuoda, molt popular dins i
fora del Japó, o el Kobuta, amb dos locals a la ciutat, i tants d’altres que
han seguit l’estela que va iniciar el Ramen-Ya Hiro, popularitzant el ramen a
la capital catalana. Us convido a explorar-ne uns quants aprofitant que ha
començat a fer una mica de fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada