dijous, 27 d’octubre del 2011

El "post" número 500 !


Avui celebrem que aquest és el post número 500 que es penja al Blog des del seu inici, el 22 de Juliol del 2008. Per això aprofitaré per fer una mica de balanç d’aquests més de tres anys. Comencem per les estadístiques que ja ens diran alguna cosa.
Les 500 entrades suposen que cada dos dies i mig s’hi ha penjat alguna notícia.  El nombre de visites totals ha estat fins ara de 36.330, la qual cosa dóna una mitjana de 30 entrades diàries, xifra que ha evolucionat positivament de la forma següent,

  Any                 Visites diàries
 2008                           11
             2009                           25
 2010                           33
 2011                           44

 Els 500 posts s’agrupen en setze Seccions. Les més importants són per aquest ordre:
Les àries del dilluns                   ( 125 posts, 25 %)
Opinió                                        ( 67 posts,    13 %)
Acudits                                       ( 35 posts,     7 %)
Reportatges                                ( 34 posts,     7 %)
             Exposicions recomanades          ( 29 posts,     6 %)  
Economia                                   ( 25 posts,      5 %) 
Pel·lícules recomanades             ( 24 posts,     5 %)

Pel que fa a la distribució setmanal de les visites es produeix una concentració molt alta els dilluns (40%) i dimarts (15%), sens dubte com a conseqüència de la publicació de l’ària dels dilluns i de l’avís setmanal que cada diumenge al vespre reben per correu els lectors.

Pel que fa a la participació i interactivitat hi ha hagut un total de 708 comentaris dels lectors el que representa una ràtio de 1,4 comentaris per post. No és gaire, però no està malament del tot. La secció amb més participació ha estat lògicament  la d’Opinió amb 2,3 comentaris per post.
 En ocasions però de forma cada cop més freqüent he rebut també d’algun lector notícies, informacions o vídeos que he penjat en el seu nom.

Aquest temporada hem afegit al Blog la col·laboració setmanal, que es publica els divendres, de dos nous joves valors que ens aporten la seva visió personal en les Seccions,

“ES DIU A MADRID”, amb les cròniques de la Clara des de la capital
 AL CAP DEL CARRER “ amb la mirada d’en Pau des de Barcelona

I ara les valoracions qualtitatives.

Segueixo força content de l’acollida que ha tingut fins ara aquesta iniciativa, que m’estimula i ajuda a estructurar les meves activitats; i sobretot em permet mantenir-me en contacte, encara que un tant anònim, amb amics i coneguts. Us animo a participar en el debat amb els vostres comentaris perquè en sortirem tots enriquits. I si teniu notícies o temes que us agradaria veure publicats envieu-me’ls sense dubtar-ho.
També m’agradaria augmentar una mica el nombre de visitants i això només es pot aconseguir si els lectors consideren positiu recomanar el Blog a amics i coneguts que puguin estar interessats en el seu contingut. Això es pot fer de dues maneres, donant-los el link o bé  donant-me el seu e-mail perquè els inclogui en el llistat setmanal de l’ària.
Per descomptat, agrairé qualsevol comentari crític o suggeriment que pugui millorar els continguts o la configuració actual del Blog. I finalment un sincer agraïment a tots els lectors i molt especialment a aquells, i no són pocs, que per correu o personalment m’han animat a continuar amb aquest “invent”.

7 comentaris:

salvador ha dit...

Les dades son sempre fredes però en aquest cas, donen fe del èxit de la teva proposta.
Ànims i endavant.

Marga ha dit...

Endavant Josep Mª ¡¡¡ Esperem la visita al teu blog amb ànsia cada dilluns i quan no podem fer-ho en dilluns aprofitem qualsevol altre dia peró mai ho deixem pendent.
Gracias un vegada mes

Jordi ha dit...

Felicitats pels 500 !!!

És un plaer i un enriquiment seguir el blog, i més ara amb els nous col·laboradors joves !!!

Una abraçada.

Pau ha dit...

Felicitats! I per molts posts més

Joana ha dit...

Felicitats, Josep Maria,

En les teves recomendacions, que segueixo,també i trobem novel.les. ECUADOR ha estat l'última, que he gaudit molt llegint-la.

Gràcies.
Joana

Carles ha dit...

Enhorabona, ja ets un clàssic, o millor dir, ja ets un vici, la dosi de la setmana. Però en volem més, i més i més. Ja són insaciables criatures que ens ha parit i amamantat.

Ton ha dit...

Per MOLTS post Josep Mª

El nivell de les diferents seccions del teu blog, fan que sigui uns dels pocs que segueixo, i t'he d'agrair el mail recordatori dels diumenges al vespre. Fan de ben comneçar les setmanes.

Una forta abraçada i per MOLTS post més.

Ton