dimarts, 18 d’octubre del 2011

Yves Saint Laurent a Madrid

Si en els propers mesos aneu algun dia a Madrid us proposo que visiteu una exposició molt interessant que vaig veure l'altre dia per casualitat. Es tracta de la mostra que es presenta a la Fundació Mapfre sobre l'obra del modisto i creador francès Yves Saint Laurent.Hi veureu més de cent vuitanta de les seves creacions, les més emblemàtiques, presentades amb un gust exquisit i acompanyades de vídeos sobre els mètodes de treball d'un dels creadors més innovadors en el món de la moda i l'alta costura. Hi trobareu elements del seu taller com formes pels barrets que dissenyava i maniquins dels seus vestits, esquemes i dibuixos de les seves col·leccions, etc.
No soc pas un aficionat al tema de la moda però vaig trobar que era una exposició molt ben muntada i que en el seu conjunt reflectia molt bé aquest món de glamour, extravagància i estètica sofisticada, un món que probablement no tornarà ser mai més el que va ser a la segona meitat del segle passat.
Us adjunto un fragment del vídeo de la darrera desfilada del modisto celebrada el 2002 i en la que es va fer un passi recopilatori de la seva obra.


L'exposició està oberta fins el 6 de Gener a la seu de la Fundació Mapfre, Passeig de Recoletos, 23