dijous, 23 de febrer del 2012

Sòfocles al Líban


Oriol Broggi acaba d'estrenar al Teatre Romea l'obra candidata a ser la joia de la temporada teatral de Barcelona. Es tracta d''Incendis', de l’autor canadenc-libanès Wajdj Mouawad, i es presenta com una "tragèdia contemporània" d'alt voltatge, ambientada al Líban de la llarguíssima guerra civil.
Si per a alguns el director ja és prou reclam per córrer a treure entrades, a molts altres no els quedarà més remei que seguir-los en descobrir la parella de ball protagonista: Julio Manrique i Clara Segura. Poca broma.
Fins i tot el Romea s'ha transformat com mai per l'ocasió. A la manera del Teatre Lliure, una grada suplementària posterior fa que l'espectador rodegi l’escenari, que baixa al nivell de la platea i s'enfarina amb la sorra i el fang d’un Beirut assolat.
En aquesta arena es desenvolupa l'acció; el duríssim viatge físic i emocional de dos germans bessons a la terra de la seva mare, esperonats per un inquietant testament, a la recerca de la persona que mai van acabar de conèixer en vida.
Jo només en vaig veure un fragment el dia de la presentació, per la qual cosa, estrictament, no la puc recomanar. Tot i així, la primera impressió va ser si més no impactant. A més, penso fer un vot de confiança a un director que ha demostrat ser un mestre portant a escena tragèdies clàssiques. Vull veure com se’n surt Sòfocles al Líban...

Pau

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Hi anirem! Tant per la recomanació com pel director i els actors, dels que som fans totals.

Clara ha dit...

No ha estat una funció més. Ha estat una EXPERIÈNCIA TEATRAL, així en majúscules. Encara estic trasbalsada...