dimarts, 13 de març del 2012

"Intouchables"


La carta de presentació d’aquesta pel·lícula, dirigida pel tàndem format pels directors  Erik Toledano i Olivier Nakache, ha sigut l’extraordinari èxit que ha tingut a França on l’han vista ja més de 19 milions d’espectadors,  un èxit que s’ha repetit a Alemànya i França i que ara comença al nostre país.
Quines són les claus d’aquest fenomen? Miraré de resumir-les en poques paraules. Una pel·lícula que tracta de forma amable, potser en algun moment un pel edulcorada però força intel·ligent,  el drama de la vida d’un tetraplègic i com l’ajuda d’un infermer ben peculiar pot  canviar-la. Un guió molt encertat, amb un ritme que no decau en cap moment, i un sentit de l’humor senzill però de bon gust i molt eficaç. Unes interpretacions excel·lents de dos grans actors, François Cluzet i Omar Sy,  que aquí no coneixem gaire però que a França són molt populars.
En definitiva és una pel·lícula amable, pensada per al gran públic, que ens fa passar una estona molt agradable. Potser  als cinèfils, acostumats al gust del cine més dur i dramàtic,  els pot semblar una fotesa però jo haig de reconèixer que malgrat que hi anava amb alguna reticència prèvia la veritat és que m’ho vaig passar d’allò més bé. Potser aquesta no sigui considerada una recomanació “cinematogràficament correcta” però arrisco i la faig pensant que als que la segueixin els agradarà com a mi.  

3 comentaris:

Xavier Palou ha dit...

Molt bona,la vaig veure ahir la nit.

salvador ha dit...

Pot ser no soc un gran cinèfil, però a la meva dona i a mi ens va agradar força.

Maite ha dit...

M´ho he passat de allo mes be... Riure es fantastic